Här finner du information om och från styrelsen

Bengtemölla Gårds Vänners styrelse:
- Lars Gullstrand, ordf
- Sven Persson, sekreterare
- Ann-Marie Nilsson, kassör
- Anders Cederberg, ledamot
Leif Richard, ledamot
- Bengt Thulin, ledamot
Vill du komma i kontakt med styrelsen ber vi dig maila via fliken "Kontakt" ovan.

Stadgar

Nedan finns föreningens stadgar. Dokumentet är ett så kallat pdf-dokument som laddas ned till din dator när du dubbelklickar på texten.
Det krävs att du har programmet Acrobat Reader som finns att hämta gratis.

Årsmöte 27 april 2019
72 medlemmar hörsammade vå kallelse

Många av Bengtemöllas vänner slöt upp till föreningens ordinarie årsmöte. Vädret var denna aprildag molnigt och kylslaget. Regn slapp vi dock. Logen,där mötet hölls, var sval för att inte säga kall. Medhavda filtar kom därför väl till pass. 

Anders Cederberg hälsade deltagarna och gästföreläsare Knut Knutson välkomna och gladde sig åt att så många hörsammat kallelsen. Anders uttryckte även glädje att släktingar till förra gårdsägaren deltog i mötet.  Därefter följde utan någon dramatik sedvanliga stämmoförhandlingar där Ann-Marie Nilsson nyinvaldes och tar över kassörskapet från sekreteraren.
Här bredvid finns:
- Föreningens verksamhetsberättelse för år 2018.

Antikvitetsexperten Knut Knutson gästade oss för andra året i rad. Han höll ett intressant, informativt och lättsamt kåseri som flera gånger lockade till skratt. Det handlade denna gång mycket om såväl kinesiska antikviteter som köpare från Kina och om hur olika kulturer möts. 
Flera deltagare hade tagit med sig föremål som Knut Knutson värderade. Somt var värdefullt och somt var inte av större värde. 

Brösarps Gästgivaregård serverade kaffe med tilltugg efter årsmötet.

Stämmoprotokollet kommer om några dagar att finnas till höger

190501